Leila Oriental
 • PLESNI STUDIO LEILA


  Kroz caroliju orijentalnog plesa na pocetnom, srednjem i naprednom stepenu, vas vodi Jelena Cicanovic- Leila, jedna od najpoznatijih i sirom sveta najtrazenijih instruktora nove generacije.

  U plesnom studiu Leila, negujemo egipatski ples i sve njegove podstilove, kao i tradicionalne plesove Persijskog zaliva, Libana i Palestine:

  klasicni egipatski stil, moderni (pop) oriental, drum solo (perkusija), saiidi i raqs assaya- folklorni ples sa i bez stapa, sha’abi, baladi, ples sa velom, nubian, khaleege, dabke, kao i elemente fuzije: ples sa krilima, svecama, sabljom, fanveils, itd..
  U prvoj sezoni ucenja, prelaze se elementarni pokreti svih delova tela, zasebno i u kombinacijama, te kroz improvizacije i lakse koreografije.Muzika se uglavnom bazira na modernom i pop zvuku, jer je mnogo laksi za pracenje od klasicne muzike.Druga sezona je prelazak na srednji stepen, kada se polako uvode rekviziti i savladavaju se osnove plesa prvo sa velom, a zatim i sa stapom, naravno, kroz zasebne pokrete, njihove kombinacije, improvizacije i lakse koreografije.Nivo plesa dizemo postepeno na srednji nivo, kroz teze kombinacije i zahtevnije koreografije i polako prelazimo na klasicniji zvuk.Takodje se tokom druge sezone obradjuje tehnika perkusija (drum solo) i rade se lakse kombinacije, improvizacije i koreografije.U ovom sezoni takodje pocinjemo da proucavamo i folklorne stilove.Sledece sezone predstavljaju i prelazak na napredniji nivo ucenja, ucimo da razdvajamo i prepoznajemo stilove, radimo ozbiljnije na interpretaciji muzike, koja je jako vazna za egipatski stil plesa, rade se veliki klasici arapske muzike, kao sto su Oum Kalthoum, Abdel Halim Hafez, Mohammed Abdul Wahab, Warda i drugi.I ples sa rekvizitima, kao i drum solo se takodje dize na visi nivo, kroz ozbiljnije i teze koreografije.
  Napominjemo da ne postoji odredjeni vremenski period kada zavrsavate sa ucenjem. Jedna od brojnih stvari koje cine ovaj ples neprocenjivim jeste da koliko god znanja ili iskustva da imate, uvek postoji nesto novo sto mozete da otkrijete I naucite. Neka nova tehnika, kombinacija, stil, koreografija..neka nova ideja ili pristup.

  Casovi se odrzavaju dva puta nedeljno u KUD Abrasevic, ul.Resavska 78 (za tacne termine vas molimo da nas kontaktirate telefonom), jedan cas traje sat vremena, a vas prvi dolazak je besplatan.

  Za trening je potrebno poneti laganu, ugodnu odecu (suknja, helanke, topic, majica) koja ne bi trebalo da bude presiroka, jer je potrebno da instruktor vidi polozaj tela i nogu.Mozete vezbati bosih nogu, u baletankama ili nekim laganim patikama koje ne opterecuju stopalo i zglob.A ako ste u prilici, ponesite i maramu za kukove (moze biti i obicna marama za plazu), radi boljeg osecaja rada donjeg dela tela.Pozeljno je uz sebe imati i flasicu vode, jer trening ume da bude i naporan
  Dodjite da se druzimo, da ucimo nesto novo, kroz sjajnu atomosferu, puno dobre muzike i smeha. Dozvolite sebi da uplovite u jedan novi svet, koji ce vas opciniti, zavesti i koji ce postati vasa prava mala oaza ljubavi, dobre atmosfere, radosti i srece.

  Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem telefona: 063-8941025, emaila: leila.orientaldance@gmail.com ili websajta: www.leilaoriental.com