Leila Oriental
 • O Leili

  Leila je medjunarodno priznat instruktor, izvodjac i koreograf orijentalnog plesa, cija je baza u Beogradu (Srbija) u jedan je od najtrazenijih umetnika danasnjice, u celom svetu.

  Uz veliko iskustvo u prenosenju znanja kroz balet, standardne i latino plesove, kao i folklor, Leila je ipak veci deo svog plesnig zivota posvetila svojoj najvecoj ljubavi – orijentalnom plesu. Svoje prve orijentalne plesne pokrete je napravila u skoli Aleksandre Lahougue iz Nice, a dve godine kasnije je pocela da prosiruje svoje znanje, posecivanjem brojnih plesnih radionica sa poznatim instruktorima sirom sveta.

  Bogato znanje, sjajne instruktorske vestine, kao i nezaboravna atmosfera koja prati njene nastupe, Leilu redovno vodi sirom sveta, te su neke od zemalja u koje je pozivana kao gostujuci instruktor i izvodjac: Ceska (Prag, Brno), Madjarska (Bekescsaba, Budimpesta), Grcka(Solun, Serres, Krf, Atina, Krit, Volos), Francuska (Pariz, Monpelje, Tuluz, Anzer), Spanija (Madrid, Barselona), Slovenija (Ljubljana), Izrael (Eilat), Palestina (Ramala), Portugal (Lisabon), Egipat (Kairo, Hurgada), Nemacka (Kempen), Hrvatska (Zagreb), Austria (Bec, Salzburg), Turska (Istanbul), Slovacka (Bratislava), Bosna (Zenica, Banja Luka), Ukrajina (Donjetsk, Kijev), Svedska (Stokholm), Belgija (Leuven), Bugarska (Sofija), Kipar (Nikozija), USA (Cikago, Sijetl), Japan (Tokio), Koreja (Seul), Italia (Sansepolkro, Venecija, Torino), Svajcarska (Zeneva), Rusija (Moskva), itd…Leila je takodje veoma trazen medjunarodni sudija, poznata kao strog, ali vrlo objektivan i pravican clan zirija.

  Ono sto posebno govori o njenim kvalitetima, jeste i cinjenica da je posle svakog dogadjaja na koji je pozvana da radi, Leila dobila i novi poziv, da opet bude gost. Leila je sirom sveta poznata kao izuzetno predan instruktor sjajnih metoda predavanja, nezaboravan izvodjac, umetnik kojeg krasi neverovatna energija, mocna pojava, elegancija, suptilnost i prefinjenost u izrazaju.

  Leila je pobednik 2 nacionalna takmicenja u orijentalnom plesu, a na medjunarodnom nivou je u dva navrata osvajala trece mesto na takmicenjima u Pragu (Let’s dance festival). Leila je 2013.godine osvojila prvo mesto na jednom od najvecih takmicenja na svetu, na Heshk Beshk festivalu u Italiji, te je iste godine i odlucila da stavi tacku na svoju takmicarsku karijeru.

  Leila je idejni tvorac, organizator i umetnicki direktor festivala “Oriental Love”, koji se odrzava svake godine u Beogradu, a koji okuplja najveca imena iz sveta orijentalnog plesa, kroz odrzavanje brojnih seminara, gala koncerata, medjunarodnog plesnog takmicenja i jedinstvene orijentalne zabave uz muziku uzivo. “Oriental Love” je ujedno i prvi plesni projekat tog tipa u nasoj zemlji i regionu, prvi put organizovan 2008. godine, a od tada se postepeno razvijao, da bi danas postao jedan od vodecih, najvecih i najuspesnijih plesnih desavanja u regionu.

  Plesni studio “Leila”, postoji od 2004.godine i smatra se jednim od vodecih plesnih studia kod nas, odakle su potekli neki od nasih najboljih plesaca i instruktora. Vise o studiu, mozete procitati pod “Plesni studio Leila”.